не изхвърляйте тези неща в тоалетната

25

юли

Не изхвърляйте тези 9 неща в тоалетната!

 

 

Вашата тоалетна може да се справи с много естествена отпадъчна и тоалетна хартия, но не е проектирана да обработва нищо друго. Необходимо е да държите останалите отпадъци далеч от тоалетната си.

 

1.Хартиени кърпи

Въпреки, че приличат на тоалетна хартия- те не са. Материалите, които са използвани за производството на тъкани, хартиени кърпи и подобни продукти, не се разграждат лесно и има голяма вероятност да запушат вашата тоалетна, както и да предизвикат проблеми със септичния резервоар.

 

котешка тоалетна
По-добре поставете пластмасови торбички за еднократна употреба върху котешката тоалетна, за да не ви създава големи грижи

2.Котешка тоалетна

Всички котешки отпадъци са лоши за вашата тоалетна. Те остават в тръбите, трудно се разграждат и действат неблагоприятно за вашата канализационна система.

 

3.Тампони

Тоалетната често е удобна опция да се отървете от тампоните и други продукти от женската хигиена, но това също се оказва лоша идея. Тампоните лесно могат да ви създадат пречки като попаднат в дълбоките тръби и после никога да не могат да се промият.

 

презервативи
По-добре изхвърлете презервативите в кошчето

4.Презервативи

Презервативите също се включват към нещата, които не трябва да изхвърляте в тоалетната.  Материалите (най-често латекс), от които са направени, както и свързаните с тях смазки, са лоши за вашите водопроводни инсталации.

 

5.Всичко свързано с памук

Това включва клечки за уши, памучни топчета, тампони за почистване на грим и всеки друг подобен продукт. Памукът лесно абсорбира вода, но разпадането след това може да създаде големи проблеми, ако попадне във вашата водопроводна система.

 

6.Конец за зъби

Да, дори малки предмети като конеца за зъби могат да причинят неприятности за вашата тоалетна. Трудно се къса, не се разгражда и може да се върже около други предмети и така тръбите да се задръстят.

 

7.Храна

Всеки вид храна е забранена, независимо колко мека може да бъде. Същото важи за остатъците, костите, черупките, от които искате да се отървете.

 

8.Дъвка

Водата не може да направи нищо, за да се отърве от дъвката. Има тенденция да я задържа- буквално. А вие определено не искате това да се случи с вашите тръби.

лекарства
Изхвърлянето на лекарства в тоалетната може да се окаже много опасно

 

9.Лекарства

Ако имате хапчета преди изтичане на срока на годност или просто не се нуждаете от тях, намерете програма за обратно приемане на лекарства или ги раздробете и изхвърлете в боклука. В противен случай, тези химикали ще навлязат в канализационните системи и дори в подземните води, където могат да нанесат невероятни щети.

Източници: https://www.insider.com/lifestyle; https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts