16

фев.

Може би загадъчната Шамбала е открита вече?

Но в Европа става известен едва през XIX в. Тогава се заговаря, че на границата между Индия, Непал и Тибет се намира загадъчна страна – Шамбала

Тя е надеждно скрита от очите на обикновените хора сред планини и непристъпни скали. Населена е с полубогове и пришълци от далечни звезди. И те учат последователите си да вървят по „праведния“ път…

Много са опитите да бъде намерена Шамбала. Търси я и световноизвестният руски художник Николай Рьорих. Той свято вярва в съществуването на мистичната страна, но така и не успява да я открие.

Въпреки че вече е XXI век, мнозина все още вярват в Шамбала и търсят следите й на земята. Географията на тези търсения е разнообразна. Но най много опити се правят в Тибет. И дори Далай Лама Тензин Гяцо е уверен, че Шамбала се намира в околностите на планината Кайлас. Според него Шамбала не е толкова страна, колкото състояние на духа. На просветлените тя ще се открие внезапно, когато настъпи моментът. А изглежда, че той вече е дошъл.

Няколко думи за самия Тибет. Невероятно трудно е да се открие там каквото и да било. Толкова са огромни планините, върховете са буквално хиляди и покриват значителни участъци от земната повърхност. Там в изобилие текат планински реки. По върховете има множество езера със сладка вода (от топенето на ледниците и снега). Тези участъци са добре защитени от студа и ветровете. Подходящо място за потенциалната Шамбала. Малцина се осмеляват да живеят в тези адски условия.

Но има ли нещо в близост до самата планина? Оказва се, че има. И то толкова невероятно, че дъхът ти спира.

Сред огромните планини, в клисура сред скалите тече река. На едно място на брега й има малка колиба -древна, изградена от камъни. Зад колибата в скалата има огромна дупка. Диаметърът й е повече от 30 метра и отвежда към пещера в недрата на планината. Но оглеждайки околността, човек се натъква на нещо удивително. На върха на отвесната скала ясно личи следа от… ракетен двигател. Той буквално е разтопил скалата, образувайки в камъка правилна геометрична фигура.

В нея няма нищо природно. Прилича по-скоро на нещо като белег от кацане на въздушен кораб. Кой и кога го е оставил, не е ясно.

От другата страна на планината има нещо наподобяващо на изход от скалата. Изглежда, че става дума за пещера. До входа й има малък разрушен строеж, а до него, сред камъните блести шестметров апарат с дисковидна форма.

Някога много, отдавна той е паднал сред камъните и е останал там за векове. И никой няма никаква идея какво представлява.

Разбира се, това не е камък или скала. По-скоро прилича на НЛО. Но как се е оказало там, никой не знае. Много е вероятно именно този „апарат“ да е оставил следите от ракетния двигател върху скалата. Макар че може би всичко това са просто предмети от земни технологии. Но проблемът е, че наоколо няма никакви хора.

Какъв е изводът? Ако това е въпросната Шамбала, то тя се намира под земята, в самата планина. Неизвестните строежи наоколо могат да бъдат култови. А дисковидният обект е може би именно НЛО. Във всеки случай всичко това съществува реално. Остава само да се намерят хора, които да го проверят. Защото времето вече е настъпило…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts