4

апр.

Медицинска астрология – бори се с причината, а не с последствията на болестта

Практиката медицинска астрология разполага с методи за лечение на организма без скъпоструващи лекарствени препарати и други не особено ефективни методи на лечение

медицинска астрология
Но в древните епохи (Античността и Средновековието) от всички направления и възможности на астрологията с най-голямо значение е именно медицинската астрология. Още от времето на Хипократ в медицината е известно златното правило: правилно поставената диагноза е минимум половината от успеха в лечението. Тогавашните ескулапи не разполагат със съвременното медицинско оборудване и препарати. Затова цялата надежда за правилното диагностициране и избор на ефективно лечение се възлага на астролозите. За последните три хилядолетия в медицинската астрология е натрупана обширна база знания за въздействието на космическите ритми върху човешкия организъм.

Медицинската астрология е един от най-древните и важни раздели на астрологията. Прогнозите, които дава, могат да ви помогнат да се справите със здравословните си проблеми. Целта на приложението на медицинска астрология е да предупреди човека за евентуалните опасности, да му помогне да ги предотврати, да види в зародиш риска от сериозно заболяване и своевременно да го отстрани, да не допусне развитието на болестта. А ако все пак тя е налице, да избави човека от нея.

Главният принцип на практикуването на медицинска астрология е, че борбата трябва да се води с причината, а не с последствията на болестта

Фундаментален проблем за съвременния човек е т.нар. десинхроноза. Тя представлява клинично проявление на дисбаланса между вътрешните биологически ритми на организма и начина на живот.

Десинхронозата е съвременна болест, обусловена от социални причини

Различава се външна и вътрешна десинхроноза. Външната се проявява при бърза смяна на часовите пояси, когато организмът не може да се настрои в съответствие с изместеното време за работа и сън. Срокът за пълно проспособяване към новите времеви условия може да варира в големи граници.

Допълнително ситуацията се усложнява от ежегодната смяна на времето – през пролетта с час напред, през есента с час назад. Опитите да си отспим през уикенда, не носят желания ефект. Напротив, те само задълбочават проблема, като Напротив, те само задълбочават проблема, като внасят допълнителен дисбаланс. Това води до сънливост денем, безсъние нощем и като следствие – хронично недоспиване, снижаване на умствената и деловата активност, спад в имунитета. Организмът отслабва и започват да го атакуват различни инфекции. Опитите за лечение се оказват нефективни, тъй като фундаменталната причина за намаляване на защитните ни сили е десинхронозата.

Когато сутрин ставаме с усилие на волята, ритмите на нашия организъм все още са в състояние на сън. Стомахът например не бърза да изработва стомашен сок, черният дроб – своите ферменти, намалена е и секрецията на жлъчка. Изобщо не ни се закусва, а в същото време организмът вече има нужда от енергия, тъй като започваме да изразходваме ресурси.

И обратно, вечерта системите в организма са активни, повишава се апетитът, а ние не изразходваме енергия и затова всичко се трупа във вид на мастни отлагания. Появяват се излишни килограми. С годините отслабването на организма се увелчава и десинхронозата преминава в устойчиво клинично състояние – синдром на хроничната умора.

Очевидно, отслабените защитни сили на организма, усещането за постоянна умора са сериозна пречка за реализиране на позитивния потенциал

Оказва се, че за да промените съдбата си към по-добро, е достатъчно да отстраните въздействието на десинхронозата. Но как? Какво правим, когато компютърът ни е „забил”? Правилно, рестартираме го!

И така, още преди няколко века в медицинската астрология е направено откритие

Оказва се, че биологическите ритми могат да бъдат рестартирани! Можете да се избавите от неприятностите, породени от последствията от десинхронозата, с помощта на презареждане на биологическите си ритми. Тогава организмът ви сам, без външни въздействия и лекарства ще влезе в норма. Имунитетът ще се повиши и тялото ще се бори със старите, живеещи в него вируси и инфекции. Органите и системите ще започнат да функционират правилно. И ще настъпи оздравяването. Какво е нужно за целта?

Достатъчно е да знаете ключовия ритъм на своя организъм

Още от древността в медицинската астрология е известно, че основният биологически ритъм на човека е свързан не с цикъла на Слънцето, а с този на Луната. Човешкият организъм изначално „желае” да живее не в 24-часовия ритъм на слънчевото денонощие, а в 25-часовия на лунното! Такъв е първоначалният биологически ритъм. Но през вековете и хилядолетията на цивилизацията хората са се приспособили към 24-те часа на деня и нощта, който цикъл е по-удобен преди всичко на държавата, за да управлява народа, както и е обоснован икономически.

За да възстановите здравето на организма си, да се избавите от редица заболявания, предизвикани от десинхронозата, от вас се изисква – ни повече, ни по-малко – за известно време да се върнете към първоначалния си вътрешен 25-часов биологически ритъм.

Срокът на презареждането на биологическите ви ритми съставя един сидерически цикъл на Луната – тоест 28 дни. За мнозина това е именно периодът на ежегодния платен отпуск. Можете да посветите отпуската си на презареждане на биологическия си ритъм.

Желателно е да включите механизма на презареждане на ритмите в региона, където живеете постоянно. Но ако все пак планирате пътуване в този период, не го отменяйте. Смяната на впечатленията ще окаже положителен терапевтичен ефект. Друг въпрос е, ако заминавате в друга страна. Тогава пренастройването на ритъма, което ще продължи при вас почти месец, ще трябва да се извърши по часовете на региона, в който сте стартирали този механизъм.

И така, определете за себе си период от 28 календарни дни, през които можете да си позволите да не се подчинявате на натрапените ви от социума рамки. Тоест, няма да е необходимо да ставате за работа в определено време и т.н. Най-ефективният вариант е да започнете курса по новолуние. Но не е задължително, можете да стартирате във всеки друг ден.

В първия ден се постарайте да си легнете да спите в обичайното за вас време, а на следващата сутрин спете с 40 – 60 минути повече от обикновено.

На втория ден си легнете с 45 – 50 минути по-късно, отколкото в първия ден. А иа сутринта спете с още 40 минути повече от първия ден.

Продължавайте така през целия цикъл. На третия ден легнете с още 40 – 50 мин. по-късно и спете още 40 мин. повече. Обърнете внимание, че към средата на цикъла активното време от денонощието за вас ще бъде нощта: ще се събуждате вечерта, а ще си лягате да спите на сутринта. Затова пък през следващите седмици активността ви Затова пък през следващите седмици активността ви ще започва в сутрешните часове: ще започнете да се събуждате през втората половина на нощта, а ще си лягате рано вечерта.

Не е особено удобно, но скоро, към края на 28-дневния цикъл, отново ще се върнете към първоначалния си дневен режим на часове за сън и бодърстване според слънчевото денонощие. Цикълът е завършен. Вашият биологически ритъм е презареден!

С изключение на известно отпадане от социалните процеси от вас не се изискват никакви други усилия или финанси за реализиране на метода. Не са необходими и никакви други особени действия. През целия цикъл можете да си почивате, да се забавлявате, да се занимавате с творчество. Но не забравяйте да лягате и да ставате в предварително изчисленото време.

И умерено с алкохола – все пак сте на лечение.

Времето на фактическото заспиване и ставане трябва твърдо да съответства на 25-часовия ритъм.

Източници: https://allwomenstalk.com; https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts