14

апр.

Куркумата разкрасява лицето

По принцип подправките са си билки. Безценни са за красотата, ако знаете как да ги използвате

Куркумата е една от най-използваните индийски подправки. Според аюрведа е отлично средство срещу пигментация на кожата, мазен блясък и акне.

Използвайте я в домашната си козметика само вечер, защото тенът добива жълто-оранжев оттенък. За 10-12 часа той ще изчезне.

Универсална маска за всеки тип кожа може да си направите от 1 ч.л. куркума и 2 с.л. зелен нахут на прах (може да си купите готов от аптеката или да смелете в мелачката за кафе). Добавете малко мляко, за да се получи каша с гъстота на сметана. След това сипете 1 ч.л. затоплен мед и нанесете на добре почистено лице за 20 минути. Измийте с хладка вода.

Подмладява и стяга кожата смес от 1/2 ч.л. куркума и 1 с.л. бяла козметична глина. Разбъркайте с вода до гъста каша. Нанесете тънък слой на лицето и след 25-30 минути измийте с топла вода.

Много добре подсушава мазното лице и регулира работата на жлезите маска от 1/2 ч.л. куркума и 2 с.л. кокосово масло. Разбъркайте много добре. Разпределете по лицето и шията. Избягвайте зоната около очите, защото там кожата е винаги суха. Оставете да действа 20 минути и измийте с топла вода. Попийте със салфетка или оставете лицето да изсъхне само. След това задължително нанесете хидратантен крем с лека текстура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts