12

ное.

Куперозната кожа: как да я успокоите без лекарства?

Куперозната кожа се познава и по спуканите капиляри. Често се чувства стегната и раздразнено


Повечето лекари приемат зачервяването на куперозната кожа като симптом. Но, преди да отидете на лекар, опитайте се да си помогнете с тези домашни маски.

Картофите са помощник срещу купероза. Настържете ги и намажете на лицето. След 10 минути измийте с топла отвара от лайка или невен.

Като предпазно средство преди да излезете навън в по-студено време, използвайте маската от 1 ч.л. зехтин, 1 ч.л. ланолин и малко брашно. Разбъркайте добре и нанесете за 20 минути.

Много добре действат и някои ефирни масла. Добавяйте по 3-4 капки от розмарин, градински чай или мащерка към растителни масла с изразено подхранващо действие (от маслини, гроздови семки, авокадо). Натрийте на лицето с кръгообразни движения и след 10-15 минути измийте с хладка вода.

Добре е да използвате противокуперозен крем. Може да си го приготвите сами. Към обичайния крем добавете счукана таблетка аскорутин (от аптеката). Преди това подгответе лицето с маска от 3 с.л. кисело мляко и 5 капки фитоесенция от черен касис. Тази смес разпределете на марля и покрийте лицето за 15-20 минути.

Добре е всички козметични средства, които използвате, да бъдат подчинени на проблема. Направете си почистващ тоник. 2-3 с.л. лайка залейте с 500 мл вряща вода и похлупете. Когато отварата изстине, прецедете и добавете 2 счукани таблетки аскорутин. Почиствайте лицето с тоника сутрин и вечер. За него може да използвате и настойка от розмарин, равнец или кипарис.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts