пътуване

14

фев.

Кои са най-безопасните страни за хората, които обичат да пътуват сами?

 

 

За жалост, не всяко кътче на Земята е безопасно за сам пътешественик. Съставихме списък от 12 страни, в които жена, пътуваща самостоятелно, няма за какво да се притеснява:

1.Исландия

исландия
Земята на лед и огън, Исландия, изглежда създадена за жени

Исландия е на първо място в списъка с безопасни дестинации за единични туристи, предлагайки в допълнение към сигурността спокойна атмосфера и уникални гледки към невероятната красота.  В Рейкявик можете да се потопите в бурен нощен живот, а в провинцията да се присъедините към северния живот и местната музика. Исландските дейности включват пешеходен туризъм в ледника, плуване в лагуните и гмуркане.

2. Канада
Хората често казват за канадците, че са най-приятелските хора в света. И заслужено, това прави Канада отличен избор, ако решите да пътувате сами за първи път. Въпреки топлината на местните жители, времето в тази северна страна не е толкова приветливо, затова включете в багажа си по-дебели дрехи, независимо къде ще отидете.

3. Нова Зеландия

нова зеландия
Какво може да правите в Нова Зеландия- туризъм, каране на лодки, конна езда и редица други

Нова Зеландия е страна на приключения. Тя съчетава зашеметяващ пейзаж и разнообразие от дейности на открито. И ако дейностите на открито не са за вас, Нова Зеландия ви предлага да се възхищавате на природата и животните, които няма да намерите никъде другаде.

4. Скандинавското трио
Швеция, Дания и Норвегия са абсолютно сигурни страни за самотни пътници, които ще оценят уникалната архитектура и култура: музеи с артефакти от времето на смелите викинги и модерни развлечения. Между другото, Дания се счита за най-щастливата страна в света!

5. Тайланд

тайланд
Плажовете, храната, естествената и създадена от човека красота на Тайланд са страхотни, особено ако обичате да релаксирате – тук ще намерите много хотели за всеки вкус на много изгодни цени

Хората говорят много за Тайланд и то никога не са лоши неща за пътуванията на жените, защото тази страна е една от най-безопасните.

6. Коста Рика
Коста Рика е най-доброто място за любителите на сърф: невероятни плажове и перфектни вълни! Но това не означава, че няма какво повече да се прави: можете да отидете на сафари, да походите или да поплувате на снежнобелите плажове.

7. Ирландия

ирландия
Ирландците никога няма да просят от вас или да ви притесняват

Можете да се присъедините към ирландците и да споделите забавлението, лудостта и преживяванията на любимия си отбор, но най-важното: не споделяйте тъмната си бира! Това трябва да се прави самостоятелно, както и пътуването до Ирландия.

8. Холандия
Холандия, и особено Амстердам, са известни с любовта си към свободата и абсолютното спокойствие. Въпреки повечето мнения за тази страна, без страх и упрек, можете да пътувате в нея – да карате лодки по канали или да обикаляте покрай безкрайните цветни полета.

9. Бали
Бали постоянно посреща туристи с пешеходни раници на гърба си. Самотните поклонници могат спокойно да се насладят на храмовете, евтините хотели и, разбира се, местната кухня! Местните жители са изключително гостоприемни. И все пак, Бали е една от най-романтичните страни за пътуване, така че е една от най-подходящите дестинации и за двойки.

10. Сингапур
Сингапур е като Дисниленд- почивката там не може да се развали. Най-сигурната азиатска страна след Япония, Сингапур, въпреки малкия си размер, може да предложи много забавления и рационализирана инфраструктура, която ви позволява да пътувате без проблеми. Единственото отрицателно нещо- там е много скъпо.

11. Южна Корея

южна корея
Пътуването до Южна Корея няма да изисква от вас да правите големи финансови инвестиции и можете да се отпуснете без да изхарчите всичко от портфейла си

Корея е много приятелска страна и истинско бижу в Азия: разнообразна дива природа, великолепни гори, високотехнологична култура и бурен нощен живот.

12. Бутан
Бутан е истински рай- място, където жените се третират с уважение. В тази будистка страна няма да ви омръзне да се възхищавате на великолепните храмове и усмихнатите местни жители, които винаги са готови да ви помогнат. Не забравяйте да посетите Музея на народите и Ботаническата градина!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts