2

апр.

Как да накарам нашите да ми дават повече пари?

Ако е така, предложи да направите някои спестявания

Може например да се лишиш от допълнителните тв канали, които така или иначе си гледал сигурно два пъти досега, а пък вашите плащат за тях. Или да започнеш да прекарваш под душа 10 минути на ден вместо обичайните 45. Или да преглътнеш факта, че следващите ти маратонки няма да са Маркови. Дори можеш да надскочиш себе си и да влезеш в секънд хенд магазин.

Може би не си даваш сметка, но финикийски знаци хвърчат около всеки празник и е в твоята власт да усмириш леко старанието на вашите, когато ти организират рожден ден или ти купуват подарък.

Изобщо, направи си списък с неща, от които може да спестиш на вашите пари. И им предложи сделка – ти си свиваш ежемесечните разходи и претенциите за покупки, те ти вдигат джобните.

Не е изключено да приемат да си изработиш увеличението. Някои неща вероятно са твое задължение у дома и ще е грозно да искаш пари за тях. Но има други, с които може да облекчиш майка си и баща си срещу някой лев. Например имате нужда от пребоядисване. Не си малък, така че изучи какви са тънкостите на боядисването и си предложи услугите. Вместо да плащат на майстор, ще дадат парите на теб.

Още по-лесно е да поемеш почистването на колата. Добро външно и вътрешно почистване на автомивка струва 20-30 лева. Ако се справиш перфектно, вашите нямат причина да не пренасочат този разход към твоите джобове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts