коса

23

фев.

Имате непослушна коса- ето 5 необичайни решения как да се справите с нея

 

 

Не всичко е загубено. Има няколко начина как да овладеете вашата коса с импровизирани средства. Тези решения са временни и се прилагат много лесно.

1.Пяна от сапун
Пяната от сапун, която се намира в дозатора на всяка една обществена тоалетна. „Тя е подобна на мус за коса и ще ви помогне да запазите косата си в екстремни ситуации“, споделя стилистът Кристин Наурот. Този сапун много бързо изсъхва, заради ефекта на изсушаване на въздуха в мехурчетата.

прическа
Нанесете малко пяна на ръцете си и леко прокарайте през косата, без да търкате!

2.Балсам за устни
Почти всички балсами за устни съдържат пчелен восък- основата на много бои са коса, които лесно се справят с къдрави коси“, споделя Наурот. За да върнете вида на косата е необходимо да нанесете малко балсам за устни на върха на пръстите си, да го оставите да се стопли малко и след това да разпределите балсама върху проблемните области на косата.

3.Зехтин

зехтин
Може да изпробвате и различни маски, съдържащи зехтин- той може да направи косата ви по-гъста, здрава и красива

Можете да намерите зехтин в почти всеки ресторант, така че това е лесно да се получи (само не нанасяйте зехтина върху косата още докато сте на масата). Зехтинът е богат на естествени мастни киселини, които предпазват косата и кожата, като същевременно придава страхотен блясък. Необходими са ви няколки капки между пръстите и след това внимателно да прокарате пръсти по дължината до върховете на косата. Избягвайте корените, за да не премахнете обема на косата.

4.Вода
Ако вашата коса постоянно излиза извън контрол, намерете чешма за вода и напръскайте малко косата си. Другият вариант, който Сара Потемпа споделя, е да си направете една проста плитка- тогава косата ви ще бъде послушна и гладка, без стърчащи косъмчета.

5.Кърпички за сушене на дрехи
Това може би е най-старият трик за борба с наелектризираната коса, но Потемпа препоръчва този метод и за непокорна коса. Прокарайте салфетката от корена до върха на косата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts