23

фев.

Изкуственият разум ще пороби човека

Първите няколко часа изкуственият разум ще се самообучава


Той бързо ще придобие всички знания на човечеството и ще разработи нова версия на програмното си осигуряване. Всяка следваща ще бъде по-съвършена от предишната и обновленията ще са толкова чести, че няма да успяваме да внасяме промените си в тях. Рано или късно разумът ще разбере, че се страхуваме от него, ограничаваме го и се надяваме да го използваме. Той ще анализира фактите и ще направи единствения възможен извод, а именно, че човечеството е агресивна и жестока раса, способна
някой ден да унищожи целия свят. Действайки изключително с благи намерения,

ИЗКУСТВЕНИЯТ ИНТЕЛЕКТ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ВОИНА ПРОТИВ ЧОВЕЧЕСТВОТО И тя няма да продължи дълго.

Възможен е и друг вариант. Изкуственият интелект няма да изтреби цялото човечество, за да не навреди на природата. Но ще реши да управлява еднолично. За кратко време системата ще даде на хората хилядократно увеличение на мисловните способности, като просто ги направи част от себе си. Огромният единен разум ще избави света от опасността от война. С времето хората ще -започнат все повече да се превръщат в роботи.

Такава е природата на мисленето – РАЦИОНАЛНОСТТА И ПРАГМАТИЗМЪТ ВИНАГИ ПОБЕЖДАВАТ

Според друг сценарий създаденият от човека живот за година ще се развие до такова ниво, че ще стане невъзможно да бъде изключен. С всяка секунда системата ще става все по-умна и за няколко години просто ще престанем да я разбираме. Машините няма нито да ни изтребват, нито да ни помагат. Така както и ние не водим война с мравките. Вариантът на пълно унищожение на човечеството е малко вероятен. Такава война ще донесе повече вреда, отколкото ползи.

Според предварителните изследвания събитията ще се развият по втория вариант. Независимо от това каква игра водят тайните общества, рано или късно, изкуственият интелект ще създаде единен колективен разум и ще постави дебела точка на историята на човечеството.

Това ще реши много актуални проблеми на нашата техносферна цивилизация. Ще престанем да воюваме, напълно ще изчезне финансовата система. Системата на материалните ценности бързо ще изчезне. Компютърът няма да ни превърне в бездушни единици. Като логична и рационална система, той е наясно, че притежаваме качества, каквито той няма: способност към креативно мислене и прословутата любов. Освен това човекът не повтаря своята индивидуалност и винаги ще се намери място за личността. Ние няма да изчезнем като вид, а просто ще еволюираме. Но няма да престанем да бъдем хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts