7

авг.

Ето как балконът може да стане най-уютното място в целия апартамент!

На него без някои неща не може, когато искате да бъде удобен, пише в юнския си брой сп. „Идеален дом“ и съветва как да изберете балконските мебели

Дори малкият балкон ще се превърне в комфортно местенце за отдих, като махнете всичко излишно. След това се огледайте и преценете къде ще е най-подходящото място за основните елементи – масата и столовете. Според площта решете дали те ще са сгъваеми или не.

Масата трябва да е достатъчно стабилна, а плотът й да е с размер, форма и височина, които са съобразени с парапета. На пазара се предлага голям избор от маси – от пластмаса, дърво, метал, ратан.

Столовете традиционно са в комплект с масата, но може да подходите и по-не-сгандартно. При малък балкон, дори масата да е стационарна, не е грешка да изберете сгъваеми столове. Но за стиловото единство е добре материалът, от който са столовете, да е същият като на масата.

Отлично цялостно решение са комплектите. Много удобни са табуретките с вътрешен обем за съхранение.

За да ви е уютно, мебелите не бива да голи. На декоративните възглавници ще сядате и ще се облягате меко. По-красиво ще бъде и с покривка на масата. В по-хладните сутрини или вечери може да се загърнете с леко одеяло.

На голямата тераса ще се чувствате страхотно, ако предвидите място за градински факли. Но ако е тясна, изберете фенери, в който да сложите свещи. В тъмнината дискретно ще светят соларните лампи, а с гирлянди от тях развихрете въображението си за ефектна украса по стените, тавана, парапета.

И най-добре обзаведеният балкон е беден без градинка, дори да е малка. Може да планирате разположението на цветята вертикално или да усвоите пълноценно парапета. На пазара се предлагат саксии и сандъчета, които се закрепват по различни начини. Цветарници и решетки, по които пълзят растения, ще ви скрият от любопитни погледи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts