15

апр.

Ето защо въпреки всички усилия и желание не напредвате в живота!

За съжаление, можем да не ги забележим или да не разберем какво означават


Ключ към разбирането на случващите се събития е нашето самочувствие. Ако усещаме тревога, недоволство или мъка, може би по този начин организмът ни иска от нас да опитаме нещо ново.

Страхувате се да ходите на работа

Прекарваме на работното си място най-малко 1/3 от денонощието и чувството на страх, когато се събуждате или в края на уикенда, е тревожен симптом. Постарайте се да установите кое предизвиква опасения у вас и направете план да промените ситуацията.

Живеете в миналото, мечтаете за бъдещето

Когато се опитвате да се съсредоточите върху „по-добрите времена” – били те в миналото или в бъдещето, вие подсъзнателно бягате от настоящето. Няма нищо лошо в това да мечтаете. Но ако мечтите заемат мястото на действията, възникват проблеми.

Околните ви казват да се отпуснете

Когато едно и също съобщение се появява от приятели и познати, е добре да изясните какво стои зад него. „Отпусни се” е своето рода синоним за „приключваш с това” в съвременния свят. Ако го чуваме отново и отново, значи с две ръце сме се хванали за нещо, с което отдавна е трябвало да се разделим.

Завиждате на чуждите успехи

Завистта е признак на недоволство от собствения живот и тя няма никакво отношение към постиженията на другите. Трудно е да се радваме на нечий успех, когато усещаме, че сме заседнали на едно място. Вслушайте се в своята завист. Какво всъщност ви казва тя?

Събуждате се уморени

Ако се събуждате уморени, вероятно сте недоволни от нещо. Постоянната умора сигнализира за напрегната вътрешна борба, както и за това, че не е по силите ни повече да се сражаваме и сме готови да признаем поражението си. Вместо да се предавате, постарайте се да изясните как да се върнете в правия път.

Нервничите

Острота желание да направите нещо и да отидете някъде, говори, че не позволявате на творческите си сили да се разгърнат. Неспособността да получавате удовлетворение от това, което правите, и да седите спокойно, е предупреждение от организма ви, който крещи: „Време е за промени”.

Клюкарствате

Клюките са начин да проектирате върху някого другиго работата, която трябва да свършите в собствения си живот. Когато следващия път се поддадете на сплетните, просто се запитайте от какво бягате по този начин. Ще разберете, че осъзнаването и приемането са много по-продуктивното решение.

Всичко ви дразни

„Не се пали за дреболии” – това е отличен девиз, но ако за вас е невъзможен за изпълнение, значи е време да се замислите. Вие се заяждате е околните, защото ви се струва, че някой постоянно „се дъни”? Може би е така, но най-вероятно това са „издънките” на собственото ви възприятие. Щастливите хора не се дразнят за глупости.

Постоянно имате доиш предчувствия

Очакването на лошото води до това, че рано или късно то се случва. Не можете винаги да знаете къде ще паднете, за да си постелете мекичко. Затова не се тревожете за бъдещето и се съсредоточите върху това, което правите в момента.

Смятате, че заслужавате повече

Ако сте осъзнали, че в живота има нещо по-значително, най-вероятно започват да се появяват нови възможности на хоризонта. Бъдете открити за всичко, което разпалва въображението, творчеството и страстта ви, и го последвайте. Именно от това имате нужда.

Решението за промените може да бъде взето мигновено. Но самите те не се случват бързо. Не позволявайте на никого и на нищо да ви попречи да се движите напред. Дори и най-малката крачка може да ви избави от негативните емоции и да ви подготви за големите промени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts