депресия

30

мар.

Депресия на работното място: 10 опасни професии


Сервитьорите определят причината за депресията, заради липсата на благодарност за работата, която вършат, грубостта и голямото физическо натоварване



1. Сервитьори
Те получават една от най-ниските заплати, подложени са постоянно на стрес като много хора ежедневно им казват какво да правят. Средно 10% от работещите в тази област съобщават за изпадане в депресия, като женската половина страдат по-често около 15%.



2.Служители в детски градини и старчески домове
Хората, които се грижат за здравето и благосъстоянието на другите са по-склонни да страдат от депресия: 11% от хората в тази професия се оплакват от депресия (този брой достига 13% сред безработните и 7% сред общото население).

Рутинните задължение на работниците в тази област включват хранене, къпане, грижа за техните отделения, които често не са в състояние да покажат благодарност поради сериозно заболяване, млада възраст или лично нежелание.






3.Социални работници
Фактът, че социалните работници са почти на върха на този списък, не е изненадващо. Справяйки се с проблемите на насилваните деца и семейства, сблъскването с бюрократични закъснения, подлага тези служители на стрес почти 24 часа на ден.


Те отбелязват, че работата с най-нуждаещите се граждани изисква огромна психологическа обратна връзка и съпричастност и признават, че техните колеги често “изгасват” по време на работа.

4. Медицински специалисти

Лекари, медицински сестри, терапевти и други медицински специалисти постоянно са свидетели на човешкото страдание. В допълнение, техният работен ден в повечето случаи не може да бъде фиксиран. Постоянна физическа и умствена умора, съчетана с отговорност за здравето и живота на пациентите – гарантирана формула на стреса и депресията.

5. Актьори, писатели, художници

Тези професии се характеризират с непостоянство на заплатите, работно време и самота. Артистите по-често от други стават податливи на различни психологически разстройства. 9% от работещите в областта на изкуството се оплакват от периоди на депресия.


Артистите са склонни към маниакално-депресивно разстройство и често не се консултират със специалисти.

6. Учители

Необходимостта от учители винаги е нараствала. Те често трябва да работят допълнителни часове, както и у дома.

Натискът върху учителите може да дойде от всички страни – деца, родители и самите училища, които често поставят противоречиви изисквания към тях.

7. Администратори

Хората в тази професия са изправени пред класическа комбинация от високи изисквания и минимален контрол над ситуацията.

Те приемат инструкции от всички страни, като същевременно имат минимална способност да контролират ситуацията. В допълнение, непредсказуемостта на задачите и липсата на благодарност за тяхното постигане повишават стреса и често завършват с депресия.

8. Работници

Нередовното работно време и предизвикателствата, липсата на стабилност в работното време в зависимост от сезона, честите нощни смени и ниските заплати- тази работа може също да причини депресивни разстройства поради изолация и постоянна самота.

Тяхната работа много зависи от времето, но винаги през зимата им е много студено, а лятото- прекалено топло

9. Финансови консултанти и счетоводители

Стрес. Стрес. Стрес. Повечето хора предпочитат дори да не се занимават със собствените финансови планове и сметки. Тази професия изисква титанична отговорност и не се допуска да грешат. Ако клиентът загуби пари, можете да чуете само неприятни изрази и повишени тонове по адреса си.

10. Продавачи

Въпреки че тази професия е десета в списъка, тя заплашва служителите с не по-малко причини за депресия и стрес.

Много търговци работят за комисионна, което означава, че никога не сте сигурни точно каква ще бъде заплатата този месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts