гръдни импланти

21

сеп.

Гръдните импланти: какво може да се прави и какво не?

 

 

Вие току що сте си „направили“ гърди или просто обмисляте за следващия плажен сезон. Тогава най-вероятно си задавате следните въпроси: Какво мога да правя и какво не? Възможно ли е да се подготвя за плажния сезон в солариума? Мога ли да ходя във фитнеса на интензивни тренировки? Мога ли да се гмуркам? Ето някои тънкости, които трябва да знаете:

Може ли да се ходи на солариум?
Д-р роман Райъм: Можете да започнете да посещавате солариум 3 седмици след операцията. Разбира се, след одобрението на хирурга. Солариумът е безопасен за гръдните импланти. Фактът, че те могат да се стопят под ултравиолетовите лъчи, е просто легенда. Нито солариумът, нито самата слънчева светлина оказват влияние върху гръдните импланти.
Въпреки това, има една уговорка: следоперативните белези, които се правят в незабележими области и с течение на времето стават почти невидими, могат да се зачервят, когато са изложени на ултравиолетови лъчи, независимо дали е в солариума или на слънце.

гръдните импланти
Поради тази причина, силно препоръчвам на своите пациенти да използват слънцезащитни средства със SPF 15 в тези области

Може ли да се ходи на сауна?
Сауната е чудесен начин да се отпуснете след тренировка или дълъг натоварен ден. Но много жени се притесняват, че високите температури могат да разтопят имплантите. Всички гръдни импланти, силикон или сол са затворени в силиконова обвивка. Силиконът се топи при температура 392 ° F. Така че не се отказвайте от това удоволствие и не се притеснявайте за нищо.

Какво ще кажете за горещото джакузи? Не е ли опасно?
Както при сауната, горещите вани не представляват опасност за гръдните импланти. Водата обикновено се нагрява до не повече от 102 ° F. Тази температура не повлиява на силиконовата обвивка. Ако температурата на джакузито се поддържа от кожата ви, това означава, че ще издържи и импланта.

Редовно тренирам във фитнеса и предпочитам активния отдих. Но ми се налага да се откажа от това нали?
Не препоръчвам интензивни тренировки за 3-7 седмици след операцията за увеличаване на гърдите. Ако този период на възстановяване е приключил и лекарят одобрява вашето завръщане към фитнеса, тогава гърдите ви не са застрашени.

Не си представям лятната ваканция без гмуркане. Разликите в налягането опасни ли са за новите ми гърди?
Всъщност, с ниското налягане може да се сблъскате дори преди гмуркането- а именно, на борда на самолета. Както казах, имплантите са изработени от висококачествени материали и обвивката е направена от плътен и здрав силикон, така че да не се страхувате от влиянието на външни фактори.

гърди
Дори можете да летите в космоса- една жена астронавт с гръдни импланти вече е отишла в космоса и всичко е минало добре

Не препоръчвам на пациентите ми да летят със самолет първите няколко седмици след операцията, но след този период на възстановяване можете да се гмуркате, да летите, да скачате с парашут.

След възстановителния период, вашите гръдни импланти стават част от тялото ви и можете уверено да се върнете към любимите си дейности, да пътувате и да се насладите както на пасивна, така и на активна почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts