31

окт.

Вещите на починалия са носители на енергетиката му

Може ли да се носят и струва ли си да се пазят украшенията?


ОБЛЕКЛО

Екстрасенсите съветват да се изгорят вещите на починалия близък или роднина. Според тях те няма да донесат радост и щастие на човека, който ги използва. Възможно е да го застигнат големи неприятности: от семейни конфликти до проблеми с работата и взаимоотношенията с приятели, колеги.

Затова не носете дрехите на починал дори и нещо много да ви хареса.

УКРАШЕНИЯ

Що се отнася до фамилните ценности, които се предават от поколение на поколение, за да донесат щастие на новия си собственик, те трябва да бъдат „изчистени“. В това ще ви
помогне светената или чистата изворна вода, както и специални молитви, произнесени над украшенията.

След обреда с вода и молитви скъпоценностите не само няма да причинят зло на никого, но и ще ви пазят от всичко лошо и ще привличат радостта и успеха.

ОБУВКИ

Може ли да се носят обувките на починал човек и ако не, защо. Например в еврейската култура е категорично забранено да се носят обувките на покойник. Съществуват няколко причини, обясняващи забраната.

Някои казват, че такова предписание е основано на талмудическото заявление, че сънят, в който починалият дойде, за да вземе някакъв предмет от гардероба, е добър знак, ако обаче не става дума за обувки. А тъй като сънищата в значителна степен са резултат от нашите мисли, при събуждането човекът продължава да е преследван от страха, че носи обувките на покойника, и това е лош знак. Мнозина смятат, че сънищата са отражение на нашата реалност. Следователно да носиш обувките на починал роднина, е лошо предзнаменование.

Друга причина е, че естествената кожа е проводник на множество инфекциозни заболявания. Затова, ако човекът не е умрял от страшна вирусна болест, а например е загинал в резултат на нещастен случай или е убит, не е забранено да се носят обувките му.

Изхождайки от тези съображения, някои твърдят, че забраната е приложима само към чифта обувки, които е носел човекът, когато е починал. Други твърдят, че всички обувки от гардероба му не са подходящи да се носят. Трябва да се избавите от тях, тъй като те съдържат енергетиката на покойника, а следователно ще донесат на живите само нещастия.

Третата причина е, че в някои религии забраната се отнася за обувки, направени от кожата на животно, чиято смърт е била в резултат на болест. Не трябва да се носят обувки от кожата на мъртво животно! Причината за подобна забрана е страхът от предаване на болестта, която е убила животното. В древни времена се смятало, че инфекцията може да премине върху този, който впоследствие носи обувки от кожата на такова животно.

Според тази интерпретация няма никакви проблеми с носенето на обувките на починалия, ако приживе той не е страдал от инфекциозни заболявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts