12

апр.

Алкохолът и наркотиците са пречка за реинкарнацията

Веригата от повторни раждания, получила названието реинкарнация, е интересувала още древногръцкия математик Питагор и философа Платон

Първите християни също са признавали необходимостта от превъплъщения, тъй като в продължение само на един живот човекът не може да достигне нужното за отвъдния свят съвършенство.

Ето няколко знаменити истории на превъплъщения

През 1954 година тригодишното индийче Джасбир Лал Джет, живеещо в бедно селце, починало от шарка. Когато всичко било готово за погребението, тялото му изведнъж… оживяло! Личността на детето след странното възкресение обаче напълно се изменила. То заявило, че се казва Сорба Рам Тияджи. Именно така наричали сина на едно уважавано брахманско семейство, загинал в резултат на нещастен случай именно когато умрял и Джасбир Джет.

Според мнозина в тялото на детето, починало от шарка, се вселила душата на Сорба Рам. Джасбир бил откаран в селото, където според думите му той живял в предишния си живот. Момчето разпознало по име всичките си роднини…

През 1981 година Роми Грис – момиченце от Ле Мойна (щата Ню Йорк, САЩ), признало на родителите си, че в миналия си живот било мъж, наричан Джо Уилямс.Той катастрофирал няколко години преди това с мотоциклет, като оставил жена и три деца. Малката Роми умолявала родителите си да отидат в Чарлз сити, където живеел той, за да посетят бившото му семейство. Родителите на момиченцето, които били ревностни католици, невярващи в реинкарнацията, отначало били категорично против, но по съвета на психиатър все пак отстъпили.

Когато пристигнали в града, момиченцето веднага познало бившата си къща

Живеещата в нея вдовица на Джо Уилямс потвърдила, че съпругът й действително загинал при катастрофа с мотоциклет. А детайлите от личните й взаимоотношения с мъжа й точно съвпадали с разказите
на детето…

Много убедителен спомен за минал живот станала срещата през 1983 година на журналиста Рем Браянто и лекаря хипнотизатор Джо Китън

Журналистът решил, че за написването на статия за това аномално явление трябва просто да се подложи на регресивна хипноза. По време на сеанса хипнотизираният Браянто се изживял като английския войник Робин Стафорд, участник в Кримската война с Русия. По-късно двама помощници на Китън намерили документално потвърждение за живота на Стафорд.

Скептиците твърдят, че източник на спомените за минали животи е способността на нашия мозък да пази в потайни кътчета информация, която сме узнали мимолетно през своя единствен живот. Но и те не могат да обяснят подобни на изброените случаи на превъплъщения. Как и откъде деца могат да усвоят сведения за тайни бойни действия или за интимния живот на семейство от друг град, за което дори не са чували?

Според много учени резултатите от опита най-добре се обясняват с хипотезата за съществуването на информационно поле около земята, в което се осъществява постепенно натрупване на данни за всеки човек и за всички събития, които се случват на планетата. Тези събития не изчезват безследно, а остават в природата на енергоинформационно ниво, но вече в друго пространствено-времево измерение. Човек, намиращ се в изменено състояние под въздействието на хипноза, получава достъп до информационното поле и до сведения от миналото.

Следва да се отбележи още една закономерност, установена в процеса на провеждане на редица опити

Някои от изследваните лесно влизали в състояние на изменено съзнание, но се оказвали неспособни да се превъплътят в свои предци. Те сякаш блуждаели в тъмнина, без да имат възможност да установят връзка с тяхната памет. След допълнителни въпроси било изяснявано, че тези на пръв поглед здрави хора са имали родители, страдащи от алкохолизъм или наркомания..

Следователно алкохолът и наркоманията не само разрушават личността на човека и предизвикват различни дефекти при децата. При това те разрушават миналото на всички потомци на алкохолици и наркомани в информационното поле на земята. А да разрушиш, да унищожиш миналото, означава да осакатиш и бъдещето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts