30

апр.

Що за татковци са мъжете от зодия Везни до зодия Риби

Сред жените битува мнението, че бащите рядко се занимават с възпитанието на децата си

А и при това какво ли могат да им дадат Но според някои от най-известните астролози звездите определят тези качества и на всеки зодиакален знак е присъщо собствено отношение към семейната педагогика…

ВЕЗНИ

Прави впечатление на мек по характер татко, но възпитава децата си строго. Може да действа по метода на камшика и моркова. Мечтае чедото му да израсне необикновен и изключителен човек. Опитва се да даде на рожбите си всестранно образование, не се бърка в интимния свят на малкия човек, като му дава свобода за творчество и действие. Обича да влиза в ролята на учител, партньор и съдия. Особеността на неговото възпитание се състои в това, че той апелира към доводите на разума, а не към чувствата на детето. Затова наследниците му могат безмерно да го уважават, но ще им е по-трудно да го обичат.

СКОРПИОН

Бащата Скорпион може да избере за своето дете метода на диктата, където възраженията не влизат в сметката. Дълбоко в душата си Скорпионът е много привързан към своето потомство. А ако демонстрира строгост, то е само в името на реда. По този начин той завоюва доверието на детето и неговото сърце.

Дори майката може да ревнува детето си от такъв баща.

CTPEЛЕЦ

Ролята на баща за него е тежко и непонятно задължение. Стрелецът може да изпитва към детето си искрено чувство и също така бързо да махне с ръка на проблемите, които му е създал малкият човек.

Стрелецът винаги иска всичко да стане по най-добрия начин, но се увлича, разпилява се, няма никаква планомерност в стъпките му. Чувството за дълг, отговорност, упоритост, систематичният труд и грижата за Стрелеца са трудни задачи. По-лесно върви, когато децата вече са поотраснали. Тогава се увеличава оперативният простор за таткото Стрелец. Много по-добре е той да има син – тогава те ще бъдат приятели.

КОЗИРОГ

Отнася се сериозно към проблемите на възпитанието. Поставя пред детето си определени цели и задачи. Понякога действа сухо, оправдавайки поведението си със суровата проза на живота. Дълбоко в душата си е признателен на своето чедо и е искрен с него.

Бащата учи детето, а детето – своя баща. Но тук е важно дали раждането на дете е влизало в плановете на Козирога. Ако да, той ще бъде идеалният баща, възпитател, по-голям приятел. Ако не, детето за него е пречка и винаги ще намери претенции към малкия човек.

Възможно е детето да получи от бащата Козирог по-малко топлина. Но той ще му създаде необходимата база за бъдещи успехи и победи, ще превърне детските години на своето чедо в осмислени и изпълнени със съдържание.

ВОДОЛЕЙ

Опитва се да внуши на рожбата си широта на възгледите и разнообразие на интересите. В отношенията с децата е хладен, но това е просто неговият собствен стил на поведение. Водолеят има една важна особеност: той умее да обича детето си, без да афишира това, да ръководи постъпките му, без да го притиска, но обяснявайки правота-та си. И едновременно с това остава за него по-голям приятел. Разбира се, Водолеят мисли логично и изхожда от разума. За детското сърце такова общуване е суховато и неемоционално.

РИБИ

Обича децата и често ги глези. Може да съвместява непонятната за него самия придирчивост с пълна безотговорност по отношение на малкия човек. Понякога това води до неприятни последствия.

Този татко оставя възпитанието на самотек, а ако се заеме да изпълнява родителския си дълг, го прави доста безсистемно, с което затруднява неукрепналото мислене на детето. Затова пък винаги ще разбере какво се случва в душата на малкия човек. Главното е да не му се позволява да глези децата или самият той да се превръща в дете в тяхната компания. Но таткото Риби все пак не е толкова лекомислен! Той знае кое е добро за детето му, и ще се постарае в бъдеще то да е щастливо и осигурено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts