25

окт.

Устните направете гладки и меки със сок от алое

Редица изкуствени оцветители предизвикват дехитратиране на кожата. Причина за напуканите устни може да е и пастата за зъби, особено ако съдържа флуор


Сцепването на ъгълчетата най-често е предизвикано от гъбична инфекция или от
недостиг на витамини в организма (предимно А и Е).

Постарайте се да не облизвате устните, като мислите, че така ги овлажнявате.

Най-добре решава проблема със сцепените устни алоето. Сокът от алое е най-достъпното, но и най-ефикасно средство при напукани устни.

Полезно е няколко пъти да масажирате с алое повредените и напукани ъгълчета на устните. Преди това направете сух масаж с четка за зъби. Просто срежете едно листо и то ще пусне няколко капки сок

Така ще ги ексфолирате е стимулирате притока на кръв и ще ги възстановите. Най-добре правете това преди сън.

Ако проблемът се е задълбочил и е болезнен, ще си помогнете с маска от запарен зелен чай. Използвайте сушени листа, а не пакетчета. Сложете щипка в 50 мл гореща вода, похлупете и след 15 минути прецедете. Наложете листата по устните за 30 минути и след това нанесете подхранващ балсам.

Постоянна сухост на устните се лекува с правилно подбрана комбинация от ароматни масла. Смесете по 3 капки портокалово, от пачули и ветивер. Добавете 1 ч.л. бадемово. Разбъркайте и сложете капка масло от нероли. Всяка вечер преди сън нанасяйте тънък слой на устните. Може да съхранявате маската до 2 седмици в хладилника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts