главоболие

14

мар.

Ужасно главоболие? Ето как да се избавите от него по 6 прости начина!

 

 

1.

работа
Главоболието пречи на концентрацията и много по-трудно се запомнят факти

Имате силно главоболие? Не можете нито да работите както трябва, нито да вършите каквато и да била друга дейност? Веднага отложете всички ангажименти и си лягайте. Най-лесният начин да облекчите болката е да не правите нищо. Легнете удобно и затворете очи. След 20 минути ще почувствате значително облекчение, а ако имате късмет- болката ще изчезне напълно.

2.
Друг също толкова лесен начин за облекчаване на болката при главоболие е да изпиете чаша вода. Често този метод помага за бързо и ефективно справяне с главоболието без хапчета и процедури. Препоръчва се да се пие чаша хладка вода на малки глътки (бавно). След това трябва да се отпуснете за известно време- можете да легнете за 10-15 минути. Препоръчително е да останете в добре проветриво помещение.

3.

вана
Комбинацията от топла баня и книга в ръка действа много успокояващо

Ако страдате от главоболие, тогава е време да вземете топла, но НЕ гореща баня. За по-голям ефект можете да използвате етерични масла: мента, лавандула и др. Топлият душ помага за облекчаване на спастичните болки. Освен това, може да си направите гореща вана за крака- по този начин се понижава кръвното налягане в мозъка.

4.
При главоболие, масажирайте, леко поглаждайки, главата от челото до тила. След това продължете да правите такива движения, само че от темето до ушите, слизайки надолу към врата. Много е важно да се масажира шията. По този начин се премахва напрежението от мускулите на врата и се подобрява местното кръвообращение.

5.
Етеричните масла и мехлемите също помагат при главоболие. Например, мехлемът от Мента също облекчава болката. Как да го използвате? Нанасяте малко мехлем върху слепоочието и шията и започвате масажиращи движения. За тази цел е подходящ и виетнамския балсам. Що се отнася до етеричните масла, можете да използвате цитрусови или маслото от Розмарин. Активните съставки на гореспоменатите средства имат успокояващ ефект, който ще помогне за справянето с проблема.

6.

свирене
Ако можете да свирите на музикален инструмент, това също би ви помогнало да се справите с главоболието

Последният метод не помага на всички. В някои случаи, проблемът може да се задълбочи. Въпреки това си струва да опитате. При главоболие си включете тиха, спокойна музика. Например, може да си пуснете инструментална музика.
Също така, смехът много помага при болка. За да направите това, включете някоя комедия или гледайте хумористична програма. Ще се изненадате колко бързо  (след няколко минути) ще забравите за главоболието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts