разлика във възрастта

17

ное.

Разлика във възрастта: има ли шанс за връзка?

 

 

Харесвате по-млади (или по-възрастни) и се чудите дали тази възрастова граница ще попречи на връзката ви в бъдеще. Въпреки че учените разследват този въпрос, едва ли ще чуем точния отговор от тях. Всъщност, в отношенията между двама души влияят твърде много фактори. И те или ще образуват мост между вашите възрастови различия, или ще ги превърнат в непреодолима бездна.

Какво е за вас връзката?

Колкото по-голяма е разликата във възрастта, толкова повече ще споделяте културните характеристики на всяко поколение. Филмите, музиката и дори културният контекст могат да се различават и това да ви накара да се отдалечите един от друг. Но ако връзката ви има стабилна основа, възрастовата граница, напротив, може да провокира интереса ви, любопитството и участието в интересите на другия.

Предполагате ли роли, подходящи за вашата възраст?

брад
Брад Пит и Анджелина Джули има 12 години разлика

Важно е да забележите стереотипите, които можете да търсите в партньора, свързани с възрастта му. Старшият партньор може да не е по-мъдър. По-младият пък може да не е авантюрист. Или, ако срещнете очакванията на партньора си, готови ли сте и за промените, които ще ви се случат? Например, младшият партньор с времето може да спре да се нуждае от по-мъдър наставник, а старшият партньор може да се отегчи в присъствието на непокорен млад дух.

Съвпадат ли вашите цели?

Някои цели, като желанието да пътувате или да имате деца, могат да варират в зависимост от възрастта. И дори ако на този етап вашите цели съвпадат, няма гаранция, че след време няма да се променят, така както се променя и животът ви. Затова трябва да обмислите общите си цели в настоящия момент и в следващите години.

Готови ли сте да приемете физическите промени на партньора си?

разлика

Възрастта ни променя физически и емоционално. И в зависимост от вашата разлика в годините, по-младият партньор ще трябва да се изправи пред възрастовите проблеми на по-стария- намалена сила и свързани с възрастта заболявания- много преди тези промени да стигнат до него. Всички тези трудности, изглежда, са все още много далеч от вас, но си струва да помислите за това сега.

След като отговорите на тези въпроси, задайте последния: дали тази връзка на вашето време и сила си струва или не? Всеки ще има свой собствен отговор. Но възрастта е само един от факторите. Претегляйте всичко и слушайте сърцето и ума си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts