13

юли

Разликата във възрастта на съпрузите влияе върху тяхната външност

Всеки човек се стреми да постигне лично щастие. За това някой избира пътя на саморазвитие и се радва на собствения прогрес, друг избира кариерата, изпитва способностите си, приема нови предизвикателства, а трети създава семейство и влага в него всичките си сили.

И ако да постигне главозамайваща кариера не е по силите на всеки, но да създаде щастливо семейство с подходящия човек, може всеки. Но как да откриеш своята „половинка“ и какви параметри на потенциалния кандидат играят роля в бъдещия живот?

Руският сайт Так Просто пише за такива немаловажни детайли в човешките отношения, като разликата във възрастта. Каква трябва да бъде тя и как голямата разлика във възрастта се отразява на членовете на семейството?

Любов с разлика във възрастта


1. Андрей Кончаловски (80) и Юлия Висоцкая (44)
Разликата от 36 години не попречи на Андрей и Юлия да прегърнат своята любов в далечната 1998 г. Двадесет години по-късно те още са заедно. Мнозина отбелязват, че редом с далеч по-стария си съпруг, Юлия също изглежда на повече от 44 години. А пък самият режисьор изглежда по-млад от своите 80. Възможно ли е това да е положителното влияние на младата жена?


2. Мик Джагър (74) и Мелани Хамрик (31)
Легендарният музикант и фронтмен на The Rolling Stones дори на такава почтена възраст не се притеснява от забежки с млади поклоннички, които могат да му бъдат внучки. В последно време Мик Джагър има сериозна връзка с 31-годишната Мелани, с която има и общо дете (музикантът има общо 8 деца).

И ако Мелани изглежда малко по-възрастна от своите години, ако погледнеш любвеобилния музикант, трудно можеш да предположиш, че има навършени 70 години.


3. Хю Джекман (49) и Дебора-Ли Фернъс (62)
Актьорите се ожениха преди 22 години и продължават да пазят семейния уют. Безуспешните опити да имат свое дете ги принудиха да осиновят първо момче, а после и момиче. За всеобщо учудване двойката се счита за една от най-стабилните в Холивуд.

Ако на млади години Дебора е била много ефектна жена, то с годините красотата й забележително помръкнала. А виж, Хю, в брак с 13-години по-старата си съпруга, изглежда все по-добре. Може би затова продължава да я нарича най-добрата жена в света?

Разбира се, да се търси закономерност само от три звездни двойки е прекалено, но главното е, че тези хора се допълват добре един друг. Но, решавайки се на подобен съюз, всеки трябва да разбира, че това ще доведе до определени трудности, ако не в скоро време, но след повече години.

 

Специалистите обаче твърдят, че в бракове, където единият от съпрузите е с 10 и повече години по-стар от другия, той споделя увлеченията на половинката си, води по-активен живот и действително изглежда по-млад.

Когато единият от съпрузите е много по-стар, той по правило заема водещата роля в семейството, което не се отразяла особено добре на общата атмосфера на взаимоотношенията, а също така и на възпитанието на децата. Учените твърдят, че двойки с разлика от 3-6 години са най-хармонични. Според статистиката именно такива съози остават най-здрави и щастливи.

Понякога за нормална разлика във възрастта решаващи са традициите и историята на дадения народ. Обикновено мъжете е трябвало до момента на встъпване в брак, да са направили пари и да работят правилната работа, затова и малцина са били тези, които са бързали с женитбата. При момичетата семейството и децата са били на първо място, затова и родителите им се опитвали колкото се може по-бързо и удачно да ги омъжат.


Не трябва да се забравя, че от гледна точка на психологическото и социалното развитие момичетата изпреварват момчетата с 3-6 години. Съответно тази разлика и се счита за нормалната за равенството при отношенията. Въпреки че исторически нормално се е считало мъжът да е 10 и повече години по-стар.

Не трябва при избора на партньор да отделяме прекалено голямо внимание на разликата във възрастта, тъй като главното е как хората се допълват един друг. Но, решавайки се на подобен съюз, всеки трябва на разбере, че това ще повлече зад себе си определени трудности.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts