12

фев.

10 идеи за почистване на упорити петна и замърсявания БЕЗ ХИМИЯ

Ароматизатори, препарати за прозорци с активна пяна или не, спрей за мебели, обезмаслители – нямате нужда от всичко това. Тук ще научите най-добрите идеи за почистване на упорити петна и замърсявания с естествени продукти

Тук ще научите най-добрите идеи за почистване на упорити петна и замърсявания с естествени продукти
Може да почистите бързо и ефикасно и без да тровите себе си и околните. Има естествени алтернативи на цялата тази излишно богата гама от средства за почистване.

Всеки ден трябва да се справяме с много и различни химически детергенти. Запомнете – препаратите за почистване, дезодорантите и всички подобни на тях са много по-опасни и вредни за здравето ни и за околната среда, отколкото автомобилите, например.

Ето един не чак толкова дълъг, но полезен списък на естествени средства за почистване на упорити петна и замърсявания:

1. С горчица на прах много лесно могат да се измият дори и мазни чинии. Просто посипете върху гъбата, овлажнете леко и измийте.

2. Ако добавите няколко супени лъжици ябълков оцет към водата за миене на подовете, не само ще постигнете перфектна чистота без много усилия, но и чудесен аромат. особено ако прибавите и сока на половин лимон към водата с оцета.

3. Оцет и вода в съотношение 1:5 – добър инструмент за измиване на прозорци.

4. Полиране на стъклото след измиване може да бъде постигнато с амоняк.

5. Варовите петна върху мивката, банята и тоалетната се отстраняват по-лесно, отколкото си мислите. Полейте ги с оцет, след това ги поръсете със сода и ги оставете да стоят. Петна могат лесно да бъдат почистени с четка! Не са необходими скъпи средства.

6. Избелването на тъкан е лесно – на 10 литра вода добавете 2 супени лъжици водороден пероксид и 1 супена лъжица. лъжица амоняк.

7. Тоалетната чиния ще заблести от чистота, ако я почистите с гъба, върху която сте ръснали малко сол.

8. Солта отпушва и обезмирисва канали. Сипете малко сол, долейте след това вряла вода и… готово. По същия начин може да ползвате и оцет със сода. Слагате в една тенджера вода да заври, изсипвате в канала сода за хляб, доливате врялата оцетна вода и няма да се плашите от пяната, която започва да излиза. Тя е тази, която почиства тръбите.

9. Прекрасен начин за почистване на килима. Разстелете царевично нишесте върху повърхността на килима и внимателно подсушете. Блясъкът и чистотата са гарантирани.

10. Петна от кръв върху матрака се почистват лесно, ако ги обтриете с кислородна вода и след това ги поръсите със сода.

Както сами виждате – нищо сложно, нищо скъпо – само лесни и ефективни начини за почистване, без излишна химия и напразно дадени пари.

Източници: https://bestlifeonline.com; https://pixabay.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts