29

окт.

Лечение на косопад и мазен скалп с жълт кантарион

Жълтият кантарион решава много от проблемите, буквално я съживява. Може да се използва във формата на масла, отвари или лосиони


Съставките на жълтия кантарион укрепват корените, лекуват пърхот, профилактика са срещу косопад, заздравяват изтощената коса, правят я обемна и лъскава. Предимство е и че билката е подходяща за всеки тип кожа на скалпа, усвоява се много добре. Процедурите ускоряват регенерацията на клетките и на фоликулите, и на самия косъм. Възстановяват хидролипидния баланс, в резултат на което косата расте по-бързо.

С маслен екстракт от жълт кантарион ще получите отлично средство против пърхот. Към 2 с.л. масло от билката добавете 1 с.л. рициново и 1 с.л. мед. Загрейте леко на парна баня, сложете накиснат и отцеден ръжен хляб. Навлажнете леко косата и нанесете маската. След половин час измийте с топла вода. Правете процедурата два пъти в седмицата.

При мазна кожа на скалпа смесете 3 с.л. масло от жълт кантарион и сока на половин лимон. Намажете главата за един час. Ако косата е суха, замене-тесокас 1 жълтък и малко кисело мляко с висока масленост.

Отварата от жълт кантарион е лесен начин за възстановяване на жизнеността на косата след лятото. 1 ч.л. от билката залейте с 500 мл вряща вода. Похлупете да се запарва 1 час. След това напръскайте с отварата измитата коса. Ако е мазна, запарката трябва да е по-силна – с 3 ч.л. жълт кантарион. При чувствителна и склонна към пърхот кожа направете отвара от жълт кантарион и лайка в съотношение 1:1.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts