Кратък наръчник за боядисване на корени у дома

Дори редовно да ходите на фризьор, понякога се налага екстремно да боядисате корените на косата у дома

Ако те се различават от останалата коса с максимум 1 -2 тона, може да използвате боя без амоняк. Ако са по-тъмни, ще ви е по-лесно, но има риск да се получи жълтеникав оттенък. За да избегнете това, изберете качествена боя и 9% окислител. Ако корените са по-светли, най-добре вземете боя с един тон по-тъмна от основната коса.

Винаги разтваряйте боята във флакона, който се предлага в опаковката. Ако в използваната от вас марка няма, вземете пластмасов или порцеланов съд, а не метален. Той може да влезе в реакция с боята, а това е опасно за кожата. По същата причина не използвайте четка с метални шипчета при боядисване и за разресване. Тя не трябва да е много твърда, защото няма да можете да нанесете равномерно. Не добавяйте в боята никакви съставки, макар това често да се препоръчва в някои любителски сайтове. Цветът ще бъде непредсказуем.

Нанасяйте боята само на суха коса, въпреки че влажната се разделя много по-лесно на кичури. Но много по-зле попива.

Разделете косата на няколко части

Удобно е на четири: една в средата на главата, една на тила и две отстрани.
Навийте и защипете с шнола. Боядисайте корените на свободната кичур по кичур, като нанасяте с четката не само на корените, а и малко над тях. Ако боя попадне на кожата, веднага изтрийте с леко навлажнен тампон.

Сложете шапка за баня и изчакайте указаното време. Измийте с обичайния си шампоан. Той обаче не трябва да е противопърхотен, защото съдържа съставки, които отмиват боята.

Задължително нанесете балсама, който се предлага в опаковката на боята. Той винаги е с фиксиращо действие. Използваният от вас със заздравяващо или хидратиращо действие може да измие все още прясната боя. Водата не трябва да е гореща, а с комфортна телесна температура.

Ако използвате силна боя, препоръчително е да не миете косата 2-3 дни преди боядисването. По нея не трябва да има стилизиращи продукти като пяна, гел, лак.

Косата трябва да е чиста, ако сте решили да пробвате шампоан-оцветител. Но за корени ефектът от него не е много добър.

Две седмици след боядисването не правете възстановяващи и хидратиращи маски, защото може да измият боята. Ако са специални за боядисана коса, ден след процедурата може да ги използвате.

What do you think?

257 гласа
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Супер-диета с цвекло топи килограми и дава сили

Ето ги основните рушители на добрия сън!