Кои са маркерите на гениалността?

Американски психолози показват как да се определят гениалността на човека и склонността му към решаване на сложни задачи

Оказва се, че за това не са нужни IQ тестове. Достатъчно е само да погледнете начина на живот на въпросния индивид, пише Curious Mind


Първият маркер на гениалността според учените е липсата на нормален сън и режим. Нарушението на циркадните ритми при гениите е напълно обичайно явление. Затова високоинтелектуалните хора от ранно детство си лягат да спят посред нощ.

Друг важен атбирут на живота на творчески надарените и гениални хора е липсата на ред в дома им. Животът в организиран хаос за тях изглежда нормален. Те свободно се ориентират в купчините хартии и боклуци на бюрото си. А потокът на съзнанието не им позволява да направят елементарно почистване.

При това хората от творческите професии и надарените учени, писатели, художници, композитори и др., чиято работа е свързана с непрекъснато търсене на нещо ново, често и грубо ругаят. Изследователи установили, че мозъкът на хора с такива способности работи много бързо и често не търси коректни отговори на зададения въпрос. Това свойство според психолозите им позволява бегло да четат и бързо да усвояват практически всяка информация.

What do you think?

257 гласа
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

В коя страна се живее най-добре

Лечебната сила на вълшебното алое