27

май

Как да се погаждате емоционално с всеки знак от Зодиака?

Смятаме, че се държим естествено и свободно, но всъщност просто се подчиняваме на емоциите си

ОГЪН

Майсторите на истинския гняв и на неконтролируемите емоционални изблици са хората от стихията на Огъня – Лъвове, Стрелци и Овни (лидерите в тази тройка). „Скоковете“ в настроението настъпват мълниеносно и изпепеляват всичко – договорености, планове, отношения, начинания. Това не означава, че по-късно Огънят няма да размисли и да не съжали за случилото се. Но въпреки това в момент на остър конфликт няма да се замисли и ще пламне. А може би просто не може да си слага спирачки. Това е пламъкът, който се разгаря от искра – стремителен пожар, удар от мълния. Хората на Огъня, които са се учили на баланс в отношенията и на контрол на гнева, стигат много по-далеч в кариерата и социалния си живот. За това пък не умеят да таят емоциите си, и с това са много удобни.

Ако сте съпруг, приятел или колега на Огъня, навярно отдавна сте усвоили правилната стратегия

Тя се състои в това, че в момента, когато Огънят вилнее, трябва да се съгласявате изцяло с него и след това, на „студена“ глава, да обсъдите всичко, което не ви устройва. Дори да ви е обидно, извинете се първи, признайте, че не сте прави (дори и да сте!) -само това поведение ще позволи на умния човек да съхрани нормални отношения с Огъня.

ЗЕМЯ

Земята е не само мека и рохка почва, но още и камък – оръдието на пролетариата, основата на каменната брадва. Ударът с камък няма да изпепели, но може да причини съществени разрушения. Гневът на Земята (Дева, Козирог, Телец) се трупа дълго, ситуацията трябва да се повтори многократно, за да може мощният земен знак да се раздвижи и да тръгне на щурм. Тези хора никога не забравят обидата, могат да мъстят с години, когато агресорът е напълно забравил за случилия се някога конфликт. Трябва да се отбележи, че ако Земята атакува, поддавайки се на гнева, няма да мине без пожар. Той ще бушува, докато не останат само димящи руини, изравнени със земята (искрено признание по всички позиции, многобройни извинения и т.н.) – Земята ще продължи да бушува. При това на почивки, без да пропуска от очи делата си, и то далеч невинаги рационално именно по въпроса, който е предизвикал гнева и повишената емоционалност.

Хората, които живеят или общуват със знаците на Земята, трябва да помнят, че не можете да ги разубедите нито по време на конфликта, нито когато те (на пръв поглед) са се успокоили. Вие или се съгласявате с гледната точка на Земята и действително искрено се извинявате, или никога повече няма да имате предишните отношения с тези хора.

ВОДА

Водата постепенно променя агрегатните си състояния. Бавно замръзва при охлаждане на отношенията или раздяла на хората един от друг и също така бавно се разтапя при сближаване или се превръща в пара при натрупване на гняв. Губейки много време, за да „кипне“ отново водата, човекът или обстоятелствата получават след това струя нажежена стоградусова пара, която може да е не по-малко опасна от пожара. Дори ако първият удар на емоциите е преминал относително бързо, Водата (Риби, Скорпион, Рак) дълго няма да може да се върне към предишните отношения. Кипенето на страстите изгаря и самите хора на стихията Вода не по-малко от техните опоненти. И все пак в конфликтите Водата нерядко отстъпва на по-агресивните съперници. Но това отстъпване е мнимо – всъщност просто всичко се крие под повърхността.

Хората от водните знаци са злопаметни.

Ако сте били в конфликт с Риби, Скорпион или Рак, когато страстите се уталожат, поговорете отново и се извинете. Кажете, че сте усетили болката на този човек, че не искате да го изгубите. Тогава отношенията с Водата могат да бъдат напълно възстановени.

ВЪЗДУХ

При хората от стихията на Въздуха (Близнаци, Везни, Водолей) е много силен доказателственият момент. Те няма да се гневят, губейки логиката в поведението, просто защото такава сила на емоциите е вредна да тях самите. А хората на Въздуха умеят да се пазят. Те могат да забравят обидите, ако те не са засегнали нищо съкровено и са били ситуативни. В конфликта за тях е най-важно да победят в спора, в играта на разума. Въздухът не понася да губи, и намира всякакви пътечки, за да може с помощта на интелигентността си да победи. Затова не е отмъстителен и не трупа обиди, тъй като лесно превключва на други занимания и никога не губи убеденост в собствената си правота.

Ако общувате с човек от въздушните знаци, колкото може по-често признавайте интелектуалното му превъзходство, хвалете ерудицията му. След конфликт или разгорещен спор е достатъчно да изчакате известно време и да продължите общуването си от момента преди конфликтната ситуация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts