16

авг.

Каква е тайната на вечната младост? Тази 62-годишна моделка дава отговорите

Моделът Ясмина Роси е родена през декември 1955 г. Да, да, правилно сте чули! Тази млада и очарователна млада дама на снимката е на ни повече ни по-малко от 62 години и тя с готовност споделя тайните на запазването на младостта и поддържането на природната красота с всички желаещи. Ясмина е олицетворение на жизненост и здраве, увереност и женственост, с ярка външност и дълги сиви коси – предмет на подражание за хиляди жени над 50 години.

Ясмина показва с примера си, че красивата старост е напълно реална, най-важното е да се положат достатъчно усилия. Ето от какви принципи се ръководи възрастната моделка, за да се поддържа в такава завидна форма.

Ясмина Роси

1. Здравословната храна

Балансът и самодисциплината са ключът към щастливото дълголетие. „От години определям какво е добро за мен и какво не. Но щастието е това, което те кара да светиш отвътре, а не просто храна „, казва Ясмина.

Жената твърди, че никога не е била любителка на трудните диети, и е избрала диетата си самостоятелно. В хладилника на моделката няма да намерите брашно или сладки – изключително пресни зеленчуци в комбинация с риба на пара и варено месо, плодове и ядки.

 

„Много вода, йога, пресни, екологично чисти продукти, храна, която готвя сама, живот на тихо слънчево място с океански изглед… Да живееш в собствения си ритъм, да правиш каквото искаш и когато искаш, това са моите основни нужди „, казва очарователният модел.


2. Позитивна настройка

Храненето, разбира се, е добро, но основната тайна за неувяхващата й младост, Роси вярва, че е в оптимистичното възприемане на живота. Тя решавайки да се занимава с моделиране на 40-годишна възраст, когато другите завършват кариерата си. Ясмина плюе на мнението на скептиците и прави това, което сърцето й казва.


Между снимките Ясмина Роси пътува много по света, проявява голям интерес към фотографията, дизайна и също така се опитва да прекара възможно най-много време с любимите си внуци.


3. Физическата активност

При ръст от 174 см, 62-годишният модел може да се похвали с идеални параметри и не крие факта, че да поддържа безупречната си форма й помагат безкрайните тренировки: йога, бягане и гимнастика. Йога жената практикува от повече от 30 години и всеки неин ден започва с 40-минутна тренировка.


Ясмина ходи много, обича конна езда, плува и съветва всички жени, които искат да бъдат бодри и енергични след 50 години, никога да не мързелуват и да не се съмняват в собствената си сила.


4. Естествени продукти

Ясмина Роси е лице на много известни марки за козметика – отдавна самата обаче се е спряла на биологичните продукти и с готовност ги използва, за да се грижи за себе си. Моделът е убеден, че кокосовото и маслиново масло могат да се справят с промените, свързани с възрастта, не по-зле от хиалуроните, а пилингът с домашна захар може лесно да замести скъпата процедура в козметичния салон.


„За кожата използвам зехтин, за косата правя маски с рапично масло“, казва тя. Между другото, косата на Ясмин е естествено сива и това, може би, привлича още повече внимание на външния й вид.


Кога завършва младостта? Много я напускат и на 30, и на 40 … Но Ясмина Роси нарушава всички стереотипи и казва: след 40 животът тъкмо започва! 62-годишният американски модел честно признава, че цъфтежът на нейната красота и младост е настъпил съвсем наскоро. Изглежда сякаш тази жена изобщо не остарява, но напротив, става по-млада, при това по естествен път, без пластични операции и съмнителни козметични процедури.

Мнозина се чудят как Ясмина Роси успява да спре времето. Всъщност тайните на младостта и красотата на модела са банални: здравословният начин на живот, физическата активност, постоянната работа върху себе си и доброто настроение са ключът към вечната младост на душата и тялото.

Так Просто

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts