лидерство

25

ное.

Идеалният лидер: 10 правила за успеха

 

 

Много от нас се опитват да забравят собствените провали, но да изтъкнат недостатъците на другите. Истинският лидер обаче смята, че е негов дълг да осъществява нещата на възможно най-високо ниво. Пропуснатата възможност е поради неправилно управление на ситуацията.

Изкуството на лидерството се крие в резултатите, постигнати от други хора. Следователно, професионалното развитие и успех на подчинените трябва да бъде за лидера основната задача всеки ден. Колко време отделяте за подпомагане, насочване и развитие на служителите си? Този важен въпрос ще определи вашите приоритети.

Следните 10 задачи ще ви помогнат да оцените качеството на вашия мениджър. С тяхна помощ ще можете да координирате възможностите си за лидерство в началото на деня. С течение на времето тези принципи ще се превърнат в добър навик. Тогава вашето ръководство ще се превърне в истински шедьовър на лидерството!

1. Използвайте всеки момент

успехКонцентрацията на вашето внимание тук и сега е вашият барометър. Способността да живеете и работите в настоящия момент изисква самодисциплина, готовност и способност да се поставите на мястото на другия.

2. Изградете доверие

Взаимоотношенията, изградени на доверие, ще издържат и на най-трудните предизвикателства. Добрата комуникация увеличава доверието между двама души. Мъдрият лидер ще може да се възползва от всяка една възможност.

3. Помогнете на другите да растат и да постигат резултати

Успехът и професионалният растеж на подчинените са основната цел на истинския лидер. Трябва да сте готови, че ще отнеме от вашето време, усилия и ентусиазъм.

4. Научете се да слушате

Дайте на всеки подчинен шанс да бъде чут. Лидер, който не може да слуша, не може да бъде лидер.

5. Запознайте другите с вашата визия и приоритети

бизнес
Никога не пропускайте възможността да насочите усилията на подчинените в правилната посока

Несигурността в целите и задачите на организацията ще усложнят работата и ще забавят постигането на крайния резултат. Добре дефинирани приоритети ще спестят време и ще се постигне доверие в целия екип.

6. Благодарете

Благодарности – една от основните задачи на главния ръководител. В речника на лидера думата „благодаря“ трябва да бъде една от най-често използваните

7. Научете това, което не знаете

икона
Само непрекъснатото обучение и новите знания ще ви позволят да избегнете тази несигурност

Правилната подготовка ще ви позволи да постигате успехи, но по пътя си може да срещнете неочаквани ситуации, в които трябва да вземете нови лидерски решения.

8. Бъдете в състояние да взимате отговорни решения

Правилните решения правят работата ви ефективна. Правилният избор е гарантиран от вашата подготовка и мъдрост. Не забравяйте, че решението да не направите нещо също е ваша отговорност.

9. Оставяйте свободно място в графика

Избягвайте да изпълвате всяка минута от графика си с проекти. Истинският лидер оставя свободно време да реагира на неочаквани трудности или възможности. По-добре е да планирате по-малко, но да правите повече, отколкото да обещавате и да не изпълнявате.

10. Развитие- физически и духовно

За да бъде всеки твой ден шедьовър е необходима издръжливост. Трудностите, с които се сблъсква мениджъра, понякога се оказват непредсказуеми и изискват сила, за да се издържат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts