24

май

Здраве и богатство с помощта на дървото на парите (РЕЦЕПТИ)

Известни са лечебните свойства на алоето

Но на первазите в домовете ни расте и още по-полезна съкровищница от лекарствени вещества, която при това не е толкова широко известна. Това е така нареченото парично дърво – саксиеното растение дебела Мара, познато още като красула овата, дървото на парите, дървото на късмета и дървото на приятелството (латинско наименование Crassula ovata). Родината му е Мадагаскар и Южна Африка. Според народното поверие това е растение, чиито дебели листа напомнят по форма монети. То носи в семейството богатство и изобилие. Но освен всичко друго притежава и множество полезни от гледна точка на медицината свойства.

ХЕРПЕС

• Изцедете сока от няколко листенца и мажете поразеното място на всеки 30 минути.

• Изцедете сока, напоете с него памучен тампон и поставете на поразеното място, фиксирайте с помощта на пластир.

ЯЗВЕНА БОЛЕСТ

Дебела Мара помага и при язва на стомаха и дванадесетопръстника.

Всяка сутрин 1 час преди хранене се изяждат по 2 листенца от растението, като старателно се дъвчат. Вкусът е специфичен, но скоро се свиква.

ПИЕЛОНЕфРИТ, ЦИСТИТ

Рецептата помага при пристъпи на болестта. 5 листа от растението се наситняват, заливат се с 200 мл гореща вода и се оставят за 1 час да
покиснат. След това се прецеждат. Приема се по 1 супена лъжица 15 минути преди хранене 3 пъти на ден.

АНГИНА, ТОНЗИЛИТ

От 10 листа се изцежда сокът, смесва се с 200 мл вода. Гърлото се изплаква по 3 – 5 пъти на ден. Рецептата е подходяща като профилактика и при други заболявания на гърлото.

АРТРИТ, АРТРОЗА

Изцедете сока от 10 – 15 листа и намазвайте поразените стави преди сън. Средството трябва да се прилага постоянно – дори когато
болестта е отстъпила.

ХЕМОРОИДИ

Поставете към аналния отвор разрязан лист от Дебела Мара. Средството помага моментално, но е добре да се повтори няколко пъти.

ИЗГАРЯНИЯ, НАТЪРТВАНИЯ, ПОРЯЗВАНИЯ, ОХЛУЗВАНИЯ

Поставете кашица от стритите листа върху увредения участък и бинтовайте. Сменяйте превръзката след изсъхване (на всеки 2-3 часа). Прилага се до излекуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts