10

авг.

Запозвайте се, това е Степан. Той е на 25, играе във филми, обича мама и татко и е мечка…

Запознайте се със Степан, 25-годишен кафяв мечок, който живее в Москва със своите осиновители, Юри и Светлана Пантеленко. Въпреки впечатляващите си параметри (136 кг тегло в 2-метрово тяло), мечокът е много привързан и любезен като „син“ на семейството.

В новото семейство Степан попаднал като 3-месечно мече. Той загубил майка си и когато ловецът го намерил, бил много слаб и изтощен. По това време семейство Пантелененко се опитвало да има бебе за дълго време, но без успех. Решението да дадат дом на осиротялото животно било единодушно.

Светлана и Юри работят като дресьори. Те твърдят, че Степан е много спокоен и приятелски настроен, защото е живял с хора още от детството си. „Той е много общителна мечка, а не агресивна. В продължение на 25 години, никога не е ухапал никого „, казва „мама Светлана“.
Степан е привързан към новото си семейство, обича да се глези и да се прегръща, да играе на чист въздух, да седи с хората на дивана и да гледа телевизия.

Също така, мечката помага в домакинството: виж колко умело той напоява цветята.
Мечката има добър апетит – на ден изяжда няколко килограма зеленчуци, яйца и до 25 кг риба. За примерно поведение му се дават бонбони. Степан никога не е бил хранен със сурово месо, за да не събуди в него инстинктът на хищник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts