16

ян.

Естествени, вкусни и здравословни: кои са храните заместители на бялата захар?

Тя е много полека и по-полезна от рафинираната, дава необходимия запас енергия за дълго време

Освен това се съчетава добре с другите хранителни вещества, витамините и минералите, полезните киселини и фибрите.

Главната трудност за осмелилите се да се откажат от сладкото, е да се научат да различават сладостта в здравословната храна. Добре е да се постараем да „изчистим“ вкусовата си палитра. В началото рецепторите ни няма да възприемат природната глюкоза. Но постепенно, когато организмът се избави от всичко излишно, ще усетим истинския вкус на продуктите. И не е изключено те да ни се сторят по-сладки от любимите сладки десерти.

Представяме ви „великолепната седморка“ на продуктите, които ще ви избавят от влечението към сладкиши.

Смокини

Този плод е вкусен и суров, но изсушен е много по-сладък. Бързо и за дълго дарява приятно чувство на насищане. Има обаче една опасност: сушените смокини са доста калорийни: в 100 г се съдържат 214 ккал. Ако сте се отказали от сладкото заради фигурата си, бъдете умерени.

Горски ягоди

Това е летен плод, но може да се намери и в разгара на зимата. Еднакво е добър и пресен, и замразен. Съдържа много вещества, помагащи за изгарянето на мазнините, богат е на антиоксиданти: витамин С и елагова киселина, които препятстват стареенето на кожата.

Ябълки

Този плод е съкровищница на витамини, на антиоксиданти и така необходимите фибри. Благодарение на огромното количество витамини от група В ябълките способстват за снижаване нивото на стрес и значително подобряват паметта. Това е една от най-добрите закуски между храненията и идеална храна за диабетици.

Банан

Най-популярният плод за „първа помощ“ при огладняване, за приготвяне на смутита и шейкове. В него има много витамини, минерали и фибри. Рекордьор по съдържанието на калий, отговарящ за работата на мускулите, за поддържането на киселинно-алкалния и водния баланс, както и за артериалното налягане. Един банан бързо утолява апетита и нормализира храносмилането. Но също съдържа много калории, затова не трябва да се злоупотребява. Да се избягва вечер.

Тиква

Тиквата е най-добрият съюзник в борбата със стареенето. Съдържа много фибри, но малко калории, което я прави идеален продукт за всички, които внимават за теглото си.

Нар

Крайно полезен за имунната система, сърцето и съдовете. Съдържа вещества, нормализиращи артериалното налягане, снижават риска от инсулти и заболявалия на сърдечносъдовата система. Нарът е много полезен за ставите и защитава кожата от негативното влияние на ултравиолетовото излъчване.

Моркови

В тях има много фибри, антиоксиданти и бетакаротин, полезни за здравето и красотата. Ако преди отпуската на море всеки ден пиете по чаша сок от моркови, загарът ви ще е равномерен и по-траен. За по-добро усвояване на витамините и полезните вещества обезателно добавете в чашата със сок капка сметана или растително масло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts