in ,

Депресия на работното място: 10 опасни професии

Някои професии са по-депресиращи от други. Причината за това често е повишено ниво на стрес и нередовен работен ден: следните 10 професии са изложени на риск.

депресия

Сервитьорите определят причината за депресията, заради липсата на благодарност за работата, която вършат, грубостта и голямото физическо натоварване1. Сервитьори
Те получават една от най-ниските заплати, подложени са постоянно на стрес като много хора ежедневно им казват какво да правят. Средно 10% от работещите в тази област съобщават за изпадане в депресия, като женската половина страдат по-често около 15%.2.Служители в детски градини и старчески домове
Хората, които се грижат за здравето и благосъстоянието на другите са по-склонни да страдат от депресия: 11% от хората в тази професия се оплакват от депресия (този брой достига 13% сред безработните и 7% сред общото население).

Рутинните задължение на работниците в тази област включват хранене, къпане, грижа за техните отделения, които често не са в състояние да покажат благодарност поради сериозно заболяване, млада възраст или лично нежелание.


3.Социални работници
Фактът, че социалните работници са почти на върха на този списък, не е изненадващо. Справяйки се с проблемите на насилваните деца и семейства, сблъскването с бюрократични закъснения, подлага тези служители на стрес почти 24 часа на ден.


Те отбелязват, че работата с най-нуждаещите се граждани изисква огромна психологическа обратна връзка и съпричастност и признават, че техните колеги често “изгасват” по време на работа.

4. Медицински специалисти

Лекари, медицински сестри, терапевти и други медицински специалисти постоянно са свидетели на човешкото страдание. В допълнение, техният работен ден в повечето случаи не може да бъде фиксиран. Постоянна физическа и умствена умора, съчетана с отговорност за здравето и живота на пациентите – гарантирана формула на стреса и депресията.

5. Актьори, писатели, художници

Тези професии се характеризират с непостоянство на заплатите, работно време и самота. Артистите по-често от други стават податливи на различни психологически разстройства. 9% от работещите в областта на изкуството се оплакват от периоди на депресия.


Артистите са склонни към маниакално-депресивно разстройство и често не се консултират със специалисти.

6. Учители

Необходимостта от учители винаги е нараствала. Те често трябва да работят допълнителни часове, както и у дома.

Натискът върху учителите може да дойде от всички страни – деца, родители и самите училища, които често поставят противоречиви изисквания към тях.

7. Администратори

Хората в тази професия са изправени пред класическа комбинация от високи изисквания и минимален контрол над ситуацията.

Те приемат инструкции от всички страни, като същевременно имат минимална способност да контролират ситуацията. В допълнение, непредсказуемостта на задачите и липсата на благодарност за тяхното постигане повишават стреса и често завършват с депресия.

8. Работници

Нередовното работно време и предизвикателствата, липсата на стабилност в работното време в зависимост от сезона, честите нощни смени и ниските заплати- тази работа може също да причини депресивни разстройства поради изолация и постоянна самота.

Тяхната работа много зависи от времето, но винаги през зимата им е много студено, а лятото- прекалено топло

9. Финансови консултанти и счетоводители

Стрес. Стрес. Стрес. Повечето хора предпочитат дори да не се занимават със собствените финансови планове и сметки. Тази професия изисква титанична отговорност и не се допуска да грешат. Ако клиентът загуби пари, можете да чуете само неприятни изрази и повишени тонове по адреса си.

10. Продавачи

Въпреки че тази професия е десета в списъка, тя заплашва служителите с не по-малко причини за депресия и стрес.

Много търговци работят за комисионна, което означава, че никога не сте сигурни точно каква ще бъде заплатата този месец.

What do you think?

258 гласа
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Не е глупаво, нито мързеливо: защо детето учи по-бавно от другите деца?

италия

Да ядем пица в Италия: 7 съвета