27

авг.

Върнете блясъка на косата с тези няколко рецепти с алое вера

Да си отгледате алое вера вкъщи е най-лесната работа. Трябва само да го поливате от време на време

А ще ви е винаги под ръка, за да го включите в домашната козметика. За косата е особено полезно сега, когато слънцето буквално изпива здравето й.

Сокът от алое съдържа много вода, която се приема отлично от клетките на косъма и скалпа. Помага на силно повредена коса, като връща еластичността и глад костта й, прави я бляскава. Бори се успешно с косопада и ускорява растежа. С изследване е доказано, че подмладява фоликулата на косъма, ускорява обмяната. Действа регенериращо на скалпа и се препоръчва при пърхот. Отлично отделя и излишното омазняване.

Изберете най-месестото листо. Измийте го, увийте го в марля и го поставете в хладилника за 7-10 дни. След това го пасирайте с блендер и изцедете сока. Съхранявайте го в стъклен съд на студено.

За суха и повредена коса смесете по 1 част сок от алое и мед и 2 части масло от репей. Загрейте на водна баня до 36 градуса. Нанесете на чиста коса, като отделяте специално внимание на връхчетата. Затоплете с найлон и кърпа. Измийте след 1 час с топла вода. Може да държите маската и цяла нощ.

Срещу косопад смесете 1 с.л. сок от алое, 1 ч.л. сок от лук, 1 ч.л. мед. Втрийте в корените и оставете да действа 30 минути.

Дори само разресване на косата със сок от растението действа възстановяващо. Загрейте на водна баня 2 с.л. от каквото й да е масло. Добавете 2 с.л. сок от алое и няколко капки ефирно масло. Мокрете периодично гребена със сместа и разресвайте косата в продължение на няколко минути.

Със сок от алое може да си приготвите възстановяващ шампоан. Към 50 мл сок добавете същото количество натурален течен сапун. Сипете 1 с.л. глицерин, 10 капки ефирно масло и 1 ч.л. растително. Затворете добре в стъклен съд и съхранявайте в хладилника. Преди употреба разбивайте много добре.

Мазната коса ще изглежда значително по-добре след изплакване с алое. 500 мл вода разбъркайте с 1 с.л. сок от растението и 2 с.л. лимонов сок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts