13

апр.

Възможна опасност: Замислете се преди да отворите консерва с риба тон!

И така ни примамват да ги купим, за да ги ползваме, когато сме у дома, в службата или на пикник в гората


Но, консервираните храни не са особено безопасни за ползване. С тях винаги трябва да имате едно на ум! И то не само заради високото ниво на сол или други хранителни характеристики. Както съобщава Росийская Газета, консервираната храна съдържа микроскопични частици цинков оксид. И тези микроскопични частици цинков оксид могат да нанесат сериозен удар на храносмилателната система. Например, те могат да нарушат усвояването на хранителните вещества в червата, предупреждават изследователи от университета „Бингхамтън“.

Оксидните частици се установяват върху стените на червата и предизвикват промени или загуба на микролипи на повърхността на клетките, участващи в абсорбирането на хранителни вещества. Без тях червата преработват хранителните вещества много по-лошо. Освен това, микрочастиците могат да увеличат пропускливостта на червата. Това означава от червата, различни елементи да влязат в кръвта.

Известно е: цинковият оксид присъства в редица консервирани храни като антимикробно вещество. Също така предотвратява оцветяването на продукти, съдържащи сяра. Като част от изследването, учените анализираха консервирана царевица, риба тон, аспержи и пиле. Установено е, че съдържанието на цинк в тези продукти е 100 пъти по-голямо от препоръчителния дневен прием.

Професор Гретхен Малер от университета „Бингхамтън“ уточнява, че ако не ползвате консерва риба тон всеки ден, високото съдържание на цинк няма да се отрази чак толкова фатално на здравето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts