11

фев.

Вижте Чернобил и Припят, навярно най-призрачното място на света (СНИМКИ)

Чернобилската зона е отчуждена, но продължава да привлича всякакви пътешественици, фотографи или просто любители на силните усещания, пише ofigenno.com. Мястото, където навремето се случи тази ужасна трагедия и днес обладава някаква притегателна сила, която мами да посетите забранения град и неговите покрайнини.

Фотографът Владимир Мигутин не успя да преодолее зова на Чернобил и заедно с камерата си, изучи най-забравените и диви места там. Неговите снимки са крайно необичайни, благодарение на инфрачервения филтър, който оцвети Припят в неочаквани отенъци.
„Трудно е да се опише цялата атмосфера, която цареше наоколо по време на това пътуване. Струваше ми се, че се намирам в рая на друга планета,“ разказва Мигутин, подчертавайки, че изпитанието и емоциите били изключително положителни.

Докато хората все още странят от мястото на ужасната катастрофа, животните отдавна се завръщат. Някои хора също започнаха да заселват обратно родните си места – не в самия Припят, където е строго забранено, но някои села в Чернобилска област започнаха отново да се сдобиват с жители, макар и малко.

Някога тук отново ще има живот. Вижте обаче какво е сега:

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts