Анализ показа най-ефективния подход към загубата на тегло

Всички знаем и сме чували за това, че трябва да се храним често и по малко

Да ядем когато и колкото искаме може да се окаже най-прекия път към ликвидиране на излишното тегло


Ново изследване дава следната информация: картофи, ориз и макарони (продукти с „ниска енергийна плътност“) ще ни помогнат да отслабнем по-бързо, отколкото баналното броене на калории.

Както пише английският сайт The Sun, тези популярни храни ще доведат до чувство на ситост, което помага за намаляване на апетита към нездравословни храни, напитки и разни вредни бързи закуски. Също така благодарение на ориза, картофите и макароните, хората не само ще ядат по-малко, но и съвсем естествено ще започнат да се хранят по-често.

Пресните и свежи плодове, зеленчуците, постното месо, рибата, яйцата, бобовите растения имат същия ефект. Те обикновено снабдяват човешкия организъм с по-малко калории от преработените храни, поради наличието на изобилие от вода, протеини и фибри.

Д-р Никълас Бъкланд, от университета в Лийдс, казва: „Много хора се отказват от спазването на диета, защото започват да изпитват силно чувство на глад, което се случва между храненията. Ние открихме, че продуктите с ниска енергийна плътност помагат да се справят с този проблем.“

Проведено е проучване с участието на 37 жени със затлъстяване. На тях им се предлага план за хранене в продължение на 14 седмици с продукти, които имат „ниска енергийна стойност“. Средно през това време те отслабнаха с 5,5 кг. Имаше и контролна група – 41 жени, които просто намалиха приема на калории до 1400 калории. Тук средно бяха „изгубени“ 3,3 килограма.

Анализът показва, че доброволците са приемали на ден 1057 калории по-малко, ако са имали за закуска и вечеря храни с „ниска енергийна плътност“, каквито са картофите, ориза и макароните, както и изброените по-горе. Жените от първата група рядко се оплакваха от глад и по-малко страдаха от жажда за вредна храна.

What do you think?

258 гласа
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте какво не трябва да говорите по време на изповед

Всеки турист трябва да знае това: как да се държим в будистки храм